Motorna ulja broj 1 u Japanu

heder-biznis1

O nama

Napredna japanska tehnologija maziva

ENEOS je svetski poznati premium brend za proizvode koje proizvodi najveća japanska naftna kompanija: ENEOS Corporation.

Brend ENEOS predstavlja korporativnu filozofiju i identitet ENEOS-a. Snabdevajući specijalne proizvode svim glavnim svetskim proizvođačima automobila, fabrička ulja za punjenje i originalna ulja, ENEOS otkriva impresivnu dubinu kvaliteta koja se odražava u celom asortimanu ENEOS-a. Zahvaljujući zajedničkom istraživanju i inženjeringu sa japanskim proizvođačima automobila, ENEOS-ov interni istraživački (R&D) tim razvija izvanredna maziva sa naprednom tehnologijom aditiva i baznih ulja. Ovaj jedinstveni pristup čini proizvode brendirane ENEOS jednim od najkvalitetnijih maziva dostupnih na globalnom tržištu danas. ENEOS motorno ulje pruža odličnu snagu i performanse uz vrhunsku ekonomičnost goriva za širok spektar primena, uključujući putničke automobile, automobile visokih performansi, motocikle i teške kamione i građevinske mašine. Istovremeno, njegova napredna tehnologija garantuje dugotrajnu zaštitu za sve tipove motora u svim uslovima rada, čak i najtežim. Asortiman ENEOS varira od maziva za optimalnu zaštitu performansi pod najekstremnijim temperaturnim varijacijama, na primer u motorima sa performansama, do ekološki prihvatljivih motornih ulja koja obezbeđuju vrhunsku ekonomičnost goriva i štite životnu sredinu, dizajniranih za hibridna vozila, do pomoćnih proizvoda kao što su tečnosti za menjače , tečnosti za kočnice i kvačilo, rashladne tečnosti i antifriz. Svi su dizajnirani da prevaziđu najviše standarde automobilske industrije.

ENEOS Corporation je potpuno integrisana naftna kompanija, broj 1 u Japanu. Sa sedištem u Tokiju, ENEOS nudi naftne proizvode i usluge i energetska rešenja širom sveta. Budući da je dugogodišnji dobavljač originalnih proizvođača opreme (OEM), uključujući vodeće japanske proizvođače automobila, ENEOS proizvodi visoko tehnička i specijalizovana potpuno sintetička i sintetička maziva i tečnosti za prenos pod brendom ENEOS. Štaviše, ENEOS razvija motorna ulja visokih performansi za moto-sport, kako bi pružila „tajnu prednost“ vozačima i vozačima. Iz tog razloga brend ENEOS je dugogodišnji zvanični sponzor brojnih trkačkih timova, posebno Yamaha Factori Racing Team-a u MotoGP-u. Svestan da igra ključnu ulogu u pitanjima životne sredine, ENEOS je posvećen važnoj misiji: doprinosu razvoju održive privrede i društva kroz inovacije u sektorima energije, resursa i materijala. Zbog toga su ENEOS-ovi proizvodi vrhunske tehnologije dizajnirani da zaštite životnu sredinu tokom celog životnog ciklusa automobila, smanjenjem emisije ugljenika, poboljšanjem potrošnje goriva i smanjenjem habanja kritičnih komponenti.

 

ENEOS primarni logotip

Poslovne aktivnosti ENEOS-a

* rafinisanje i prodaja benzina, kerozina, maziva …
* proizvodnja i prodaja gasa
* proizvodnja i prodaja električne energije

Projekti ENEOS-a

* razvoj ekološki prihvatljivih goriva i maziva
* efikasnost u procesu proizvodnje sirovina
* razvoj visokofunkcionalnih materijala i proizvoda
* praktična primena gorivnih ćelija